White Russian cocktail recipe

 

The White Russian is a creamy, delicious cocktail and a serious crowd pleaser.

 

Ingrediente

  • 30 ml smântână groasă
  • 30 ml lichior de cafea
  • 30 ml vodcă
  • Cireșe proaspătă, pentru ornat
  •  

Metodă

  1. Adăugați lichior de cafea, gheață și vodcă într-un pahar.
  2. Se toarnă smântână groasă deasupra.
  3. Se ornează cu o cireașă proaspătă.

 

Despre cocktail

White Russian este unul dintre cele mai populare cocktail-uri cu vodcă din oraș, datorită gustului și gustului său delicios. Acționând ca însoțitorul rusului negru, singura diferență la un rus alb este adăugarea de cremă, care îi conferă o textură mult mai cremoasă – de înțeles – precum și aspectul său palid.

Originea ambelor băuturi „rusești” datează din 1949, când Gustave Tops, un barman belgian, a creat cocktailurile la Hotel Metropole din Bruxelles. Surse spun că a fost în onoarea lui Perle Mesta, care era atunci ambasadorul SUA la Luxemburg. Deși a fost concepută de un cetățean belgian, a căpătat numele rusesc, deoarece în acest moment, Uniunea Sovietică era cel mai mare producător și exportator de vodcă din lume. Moscow Mule împărtășește această trăsătură, aducând un omagiu Rusiei în numele său, în ciuda faptului că a fost creat la New York. În următorul deceniu, cunoștințele despre rusul alb s-au răspândit în emisfera nordică, iar rețeta sa a apărut în cele din urmă în publicația Oakland Tribune din California în noiembrie 1965.

White Russian a rămas apoi în popularitate; adică până la apariția sa în filmul din 1998 The Big Lebowski. A fost răcoritoarea preferată pentru personajul principal și este consumată adesea pe tot parcursul filmului, care a devenit un clasic de cult și este creditat cu revigorarea dorinței pentru rușii albi.

Există câteva experimente serioase pe care le poți face cu rusul alb. Multe variante sunt o joacă cu diferite țări și ingredientele lor native, așa că de ce să nu faceți o călătorie în jurul lumii și să vă bifați preferatele?

 

Tips

Există mexicanul alb, care folosește horchata în loc de smântână; White Cuban, care schimbă vodca cu rom; și Belgianul Alb, care folosește lichior de ciocolată în loc de lichior de cafea. Dacă te simți deosebit de îndrăzneț, poți chiar să încerci White Canadian, care folosește lapte de capră în loc de smântână.

Poți ajusta cantitatea de vodcă și lichior de cafea din cocktailul tău în funcție de gustul tău. Folosiți mai mult lichior dacă doriți să fie dulce și asemănător unui desert, în timp ce creșterea vodcii va face invers. Aromele grele de cafea și smântână vor copleși vodca, așa că nu este nevoie să folosești tot ce ai mai bun. Păstrează-l pentru următorul tău Vodka Martini și alege o vodcă de mijloc din gamă, care are un gust fin și plăcut.

În cele din urmă, pentru a obține aspectul stratificat demn de Instagram, cu crema plutind deasupra celorlalte ingrediente din paharul tău, asigurați-vă că stropiți încet crema peste dosul unei linguri, în loc să turnați direct în pahar. Merită efortul suplimentar.