Reteta de cocktail Nasul (Godfather)

 

Această rețetă folosește scotch și amaretto pentru a prepara cocktailul Nașului de după cină.

 

Ingrediente

  • 45 ml de whisky scoțian
  • 30 ml lichior de amaretto
  • Gheaţă

 

Metodă

  1. Umpleți un pahar de amestecare cu whisky, amaretto și gheață.
  2. Se amestecă.
  3. Se strecoară într-un pahar de modă veche umplut cu gheață.

 

Despre cocktailul Bramble

Cocktailul Nașul a apărut pentru prima dată în anii 1970, cam în aceeași perioadă cu filmul Nașul, câștigător de Oscar, cu Marlon Brando în rolul principal. Deși nu există o legătură directă între cei doi, Scotch-ul a fost mereu prezent în franciză și având în vedere tema mafioasă italiană, a fost doar o chestiune de timp până când cineva a combinat Scotch-ul cu amaretto – o lichior italiană – și l-a numit Nașul.

Pentru cei care se întreabă, „amaretto” se traduce din italiană prin „puțin amar”. Există diverse mărci care produc amaretto, care este în general făcut din sâmburi de caise, migdale sau piersici, dând lichiorului o aromă de nucă dulce, dar ușor amară. De fapt, este mai degrabă de băut de la sine, dar merge la un alt nivel atunci când este amestecat cu Scotch, ca și cu Nașul.

Nașul funcționează bine ca un cocktail după cină. Deoarece nu există diluant, în afară de gheață, este o băutură tare care este cel mai bine savurata ca digestiv, de preferință într-un fotoliu din piele visiniu. Alegerea Scotch-ului depinde de tine – blended Scotch funcționează bine, la fel ca și un single malt. Amaretto cu nuci are tendința de a elimina și scotch-ul, așa că dacă vă dezvoltați un gust pentru acele scotch-uri afumate, atunci Nașul poate fi primul pas.

 

Tips

Având în vedere simplitatea Nașului, nu este de mirare că există câteva variații. Puteți schimba scotch cu vodcă pentru a face o „Nașă”, apoi adăugați smântână la „Nașa” pentru a face o „Nașă”. Și dacă folosiți coniac în loc de scotch, veți ajunge la o „Conexiune franceză”, numită după filmul din 1971, Gene Hackman, French Connection.

Dacă te ții de Nașul original, este o idee grozavă să te joci cu tipuri de scotch. Un scotch din Islay și Insule îi va oferi Nașului un element cu adevărat afumat, în timp ce un scotch din Highlands sau Speyside va aduce mai multe arome fructate.