Reteta de cocktail Caipirinha

 

Rețeta delicioasă și fără probleme de Caipirinha pe care o adăugați la arsenalul vostru de cocktailuri.

 

 

Ingrediente

  1. 2 lingurițe pline de zahăr alb
  2. 1/2 lime, tăiată în sferturi
  3. 50 ml Cachaça
  4. Cuburi de gheata
  5. Garnitură: felie de lime

 

Metodă

  1. Într-un agitator de cocktail, adăugați sferturi de lămâie și zahăr alb și amestecați bine până când majoritatea zahărului s-a dizolvat – dacă nu aveți un amestecător special conceput, folosiți doar o lingură de lemn!
  2. Adăugați cachaça și o ceașcă de cuburi de gheață și agitați puternic, de 4-6 ori.
  3. Turnați amestecul într-un pahar mare și completați cu gheață – cât de mult sau cât de puțin doriți.
  4. Se ornează cu o felie de lime.

 

Despre cocktail

Uneori, cele mai delicioase cocktail-uri nu au nevoie de shake-uri agresive de barman sau de multe lichioruri funky. Uneori, cele mai simple băuturi oferă cel mai mare pumn. Bineînțeles că vorbim despre cea umilă, ușor de făcut, dar greu de spus, Caipirinha.

O băutură tradițională braziliană, Caipirinha (pronunțat Cai-pur-een-ya) cuprinde doar trei ingrediente amestecate într-un pahar: lime, zahăr și alcool brazilian, cachaça. Dar ce este cachaça?

Cachaca este un spirt limpede, fermentat din trestie de zahăr. Deși este adesea denumit „rom al Braziliei”, nu are acel gust lipicios și dulce de rom. Cachaca are o aromă mai verde, chiar picant. Toată lumea îl bea în Brazilia, dar în afara Braziliei este cel mai bine cunoscut pentru rolul său în cocktailul Caipirinha.

Există multe povești de origine pentru Caipirinha braziliană, dar să ne concentrăm asupra celor mai mari două. Născut în zona rurală a statului Sao Paulo în secolul al XIX-lea, a fost folosit istoric (cu adaos de miere și usturoi) ca băutură medicinală pentru a reduce severitatea gripei spaniole. De-a lungul timpului, a migrat în portul Santos, unde a fost numit pentru prima dată „Caipirinha”. A doua teorie este că băutura, care este plină de citrice, a fost creată pentru a îndepărta scorbutul. Desigur, băutura nu este medicinală și nu de aceea ne place. Ne place pentru că este delicioasă.

 

Tips

Spre deosebire de negronii și martinii din lume, Caipirinha nu se ia prea în serios. În Brazilia, este obișnuit să amestecați diverse condimente și fructe alături de lime. Deci, nu ezitați să vă jucați cu câte arome suplimentare doriți.

Singura noastră sugestie ar fi să nu folosim gheață mărunțită fin. Este foarte tentant și arată grozav, dar va elimina toate aromatele din băutura ta, lăsându-ți o Caipirinha cu gust de bluh. Dacă doriți o băutură cu munți de gheață zdrobită, uitați-vă la băutura soră a lui Caipirinha, Caipiroska. Schimbați doar cachaça cu vodcă. Pentru Caipirinha, vă sugerăm să folosiți cuburi de gheață mici, tubulare, cu suprafețe mari pentru a adăuga cantitatea potrivită de diluție cocktail-ului dumneavoastră.

Acum că știți puțin despre Caipirinha, încercați să vă pregătiți această băutură delicioasă braziliană. Saúde!