Reteta de cocktail fara alcool Grapefruit Julep
Această versiune răcoritoare, fără alcool, a Mint Julep este rețeta perfectă pentru o zi fierbinte de vară.
Ingrediente
- 20 ml suc de lămâie
- 20 ml sirop de miere (miere+apă)
- Bere de ghimbir uscată
- Sifon spumant de grepfrut
- Crenguțe de menta, pentru ornat
- Roz de grapefruit, pentru ornat
Metodă
- Adăugați gheață, suc de lămâie, sirop de miere, bere uscată de ghimbir și sifon spumant de grepfrut într-un pahar de vin fără tulpină.
- Se ornează cu crenguțe de mentă și grapefruit roz.
Despre cocktail
Acest Grapefruit Julep este un cocktail delicios fără alcool care atinge toate notele potrivite. O joacă cu clasicul Mint Julep, amestecă aciditatea sucului de lămâie și soda de grepfrut cu miere, ginger ale și mentă pentru a crea o băutură netedă și proaspătă. Aveți încredere în noi – nu veți rata nici măcar bourbonul.
Julepul are o vechime de peste 400 de ani, iar la momentul creării sale, cuvântul era folosit pentru a desemna orice tip de amestec medicinal siropos. La fel ca multe creații presupuse medicinale, a devenit în cele din urmă o băutură de masă și a fost făcută folosind rom, coniac și whisky. Era popular în special în sudul Americii, unde era în mod tradițional savurat printre membrii de elită ai societății și servit într-o ceașcă de cositor sau argint.
În aceste zile, cea mai faimoasă iterație a julepului – Mint Julep – este servită ca băutură tradițională a Kentucky Derby. Se estimează că aproximativ 120.000 de cocktail-uri sunt servite pe parcursul weekendului, un număr uluitor care necesită 450 de kilograme de mentă proaspăt recoltată și aproape 27 de tone de gheață. Din fericire, nu veți avea nevoie de nimic apropiat de această cantitate pentru a vă face un Grapefruit Julep simplu, fără alcool, de care să vă bucurați acasă.
Tips
Această rețetă folosește sirop de miere, care adaugă băuturii o bogăție și complexitate de aromă. Este un ingredient versatil atât pentru cocktailuri, cât și pentru copt și poate fi îmbunătățit și mai mult cu alte adaosuri precum ghimbirul sau rozmarinul, care vor crea alte arome. Pentru a face un lot, combinați o cană de miere și o ceașcă de apă într-o cratiță mică, la foc mic. Amestecați încet cu un tel timp de aproximativ cinci minute sau până când mierea este complet dizolvată. Apoi îl puteți păstra la frigider timp de două până la trei săptămâni.
Un Julep tradițional de mentă folosește gheață zdrobită în loc de cuburi de gheață, ceea ce creează o consistență de tip slushy care este suplimentar răcoritoare. Există câteva moduri rapide de a obține gheață zdrobită. Dacă aveți un blender, pur și simplu aruncați niște cuburi de gheață și pulsați până obțineți dimensiunea dorită. Strecoară pentru a scăpa de orice apă, apoi depozitează orice exces înapoi în congelator într-o pungă. Dacă nu aveți un blender la îndemână, puneți pur și simplu cuburi de gheață într-un shaker, țineți-l ferm pe o suprafață tare și folosiți un muddler pentru a sparge gheața în mod repetat până când vedeți că are consistența potrivită. Sfatul nostru final? Bateți din palme frunzele de mentă între mâini pentru a le elibera aroma înainte de a le decora.