Reteta de cocktail Tom Collins

 

Învață să faci un cocktail clasic de gin care a trecut testul timpului.

Ingrediente

  • 15 ml sirop de zahăr
  • 25 ml suc de lămâie
  • 50 ml gin Old Tom sau gin obișnuit
  • Apa minerala
  • Felii de lămâie, pentru ornat
  • Cireșe proaspete, pentru ornat

Metodă

  • Adăugați siropul de zahăr, sucul de lămâie și ginul într-o tavă de amestecare.
  • Adăugați gheață și agitați energic (dar scurt).
  • Se strecoară într-un pahar Collins și se adaugă cu apă sodă.
  • Adăugați gheață.
  • Se ornează cu o cireașă proaspătă și o felie de lămâie.

 

Despre cocktail

 

Tom Collins este un cocktail vechi de un secol, care a trecut testul timpului datorită rețetei sale simple, perfect echilibrate. Aparține unei familii mai largi de cocktail-uri „Collins”, care sunt toate servite în pahare înalte, rotunde și urmează aceeași formulă: spirt, acru, dulce, sifon. În acest caz, spirtul este gin, făcându-l pe Tom Collins să amintească de un gin acru, dar cu un strop de apă sodă răcoritoare. De asemenea, este unic prin faptul că necesită Old Tom Gin.

Deși acum se distinge de ginul clasic pe care îl cunoaștem astăzi, Old Tom a fost cândva standardul. Datând din anii 1700, acest stil vechi de gin a fost îndulcit cu trestie de zahăr pentru a masca impuritățile rezultate din procesele timpurii de distilare ale acelei epoci. Acest lucru a dus la un gust mai moale decât stilul de gin uscat din Londra, care în cele din urmă l-a depășit în popularitate și care este obișnuit astăzi. Deși acest cocktail poate fi făcut cu orice stil de gin pe care îl aveți la îndemână, pentru adevăratul gust al unui Tom Collins, alegeți Old Tom Gin.

Originile familiei de băuturi Collins sunt atribuite lui John Collins, un barman care a lucrat la hotelul Limmer’s din Londra la mijlocul anilor 1800, deși cu un nume la fel de comun ca Collins, se crede că ar fi putut fi de fapt creat de un barman în New York, San Francisco. Prima sa apariție tipărită a fost în titlul profesorului Jerry Thomas din 1877 „Bon Vivant’s Companion”, o carte care a devenit o biblie pentru pasionații de cocktailuri în secolul al XX-lea.

 

Tips

Siropul de zahăr este un ingredient esențial în multe cocktail-uri, inclusiv în acesta, așa că este cu siguranță ceva ce merită să aveți în căruciorul dumneavoastră de bar în orice moment. Cumpărați o sticlă sau alegeți să pregătiți ceva acasă cu această rețetă ușoară. Folosind părți egale de zahăr cu apă, amestecați într-o cratiță și aduceți la fierbere. Se amestecă constant până când zahărul se dizolvă complet, apoi se oprește focul și se lasă să se răcească. Odată rece, se toarnă într-o sticlă strânsă și se păstrează la frigider. Ar trebui să fie o consistență subțire, asemănătoare unui lichior.

Formula rețetei Collins se pretează la multe variații, atât prin schimbarea spirtului, cât și prin adăugarea de arome suplimentare pentru a-i oferi un nou avantaj. Salutați restul familiei schimbând gin cu un rom alb ușor cu un Pedro Collins sau whisky bourbon cu un colonel Collins. Alternativ, păstrați ginul și amestecați în câteva cireșe și afine pentru a face un Collins american sau adăugați sirop de lavandă pentru o învârtire florală delicioasă a Tom Collins cunoscut sub numele de Sapphire Collins. Cu opțiuni nesfârșite, poate că ați putea chiar încerca să vă creați propria rețetă Collins!