Reteta de cocktail Paloma

 

Îți place grapefruit? Atunci vei iubi Paloma, cel mai subestimat cocktail din Mexic.

 

Ingrediente

  • 7,5 ml (¼ injecție) sirop de agave
  • 10 ml suc de lamaie
  • 20 ml suc de grepfrut roz
  • 45 ml Tequila albă
  • 90–120 ml sifon de grepfrut roz
  • Sare si grapefruit, pentru ornat

 

Metodă

  1. Sareți marginea unui pahar Collins.
  2. Adăugați sirop de agave, suc de lămâie verde, suc de grapefruit roz și tequila blanco într-un shaker de cocktail.
  3. Adăugați gheață, apoi agitați energic, dar scurt.
  4. Se strecoară într-un pahar Collins și se adaugă cu sifon de grepfrut.
  5. Se adaugă gheață și se ornează cu o bucată de grapefruit.
  6. Ornează-ți paharul cu o răsucire de lămâie.

 

Despre cocktail

Traducând din spaniolă ca „porumbel”, Paloma este un favorit încercat și testat în tot Mexic. Este puțin probabil să fie primul cocktail mexican care îmi vine în minte – Margarita, cineva? – așa că poate fi o surpriză faptul că Paloma este de fapt considerată băutura națională a Mexicului. Și cu combinația perfectă de arome dulci și acrișoare, de ce n-ar fi?

Originile Paloma sunt, la fel ca multe cocktail-uri, puțin scăzute. Unii susțin că a fost creat de Don Javier Delgado Corona, regretatul proprietar al faimosului bar La Capilla din Tequila, Mexic, deși Don Javier însuși a negat orice rol în crearea acestuia. Alții cred că a fost inventat la mijlocul secolului al XX-lea, când Squirt, o băutură răcoritoare cu aromă de citrice, a fost importată pentru prima dată în Mexic din SUA. Dar, indiferent de istorie, există un lucru cert – această frumusețe citrice și clocotită merită atenția ta în orice perioadă a anului, deși este deosebit de răcoritoare sub un soare strălucitor.

Paloma încorporează frumos puțin din tot. Aveți dulceață de la agave și zahăr, acru de la lime și grapefruit, bule de apă cu sodă și puțină băutură de la Tequila blanco. Este simplu de făcut și perfect pentru orice festivitate, așa că luați în considerare această permisiune de a retrage Margarita – chiar dacă doar pentru o zi – și încercați o altă dintre favoritele Mexicului.

 

Tips

Deși Paloma este un cocktail delicios de răcoritor în sine, merge la un alt nivel atunci când îl asociezi cu mâncarea potrivită. Sugestia noastră? Ceviche proaspăt, întotdeauna. Atât Paloma, cât și ceviche-ul sunt drăguțe și ușoare, cu citricele cocktail-ului completând marinada de suc de lămâie de la ceviche. Dacă nu sunteți un fan al fructelor de mare, Paloma funcționează bine și cu tacos, în special cu o stoarcere generoasă de lime deasupra sau un simplu aperitiv de chipsuri de porumb și guacamole.

Vrei să duci Paloma într-o altă direcție? Există câteva variante ușoare, super delicioase ale rețetei originale, care merită încercate. Cel mai simplu este să-ți înlocuiești Tequila cu mezcal, un alt spirt pe bază de agave, care va aduce o complexitate fumurie cocktail-ului. Alternativ, încercați să schimbați sifonul cu rosé spumant pentru ceea ce vom numi Posh Paloma (o atingere de sirop de zahăr ar trebui să ajute să le aduceți laolaltă).

Dacă vă place Paloma, nu uitați să verificați celelalte cocktail-uri pe bază de Tequila. Indiferent dacă sunteți după o margarita clasică, o margarita Tommy, un El Diablo sau Tequila Sunrise, veți găsi un mod simplu și delicios de a o prepara.