Reteta de cocktail Mango Mojito
Căutați băutura perfectă de vară? Încercați această rețetă de Mango Mojito.
Ingrediente
- 15 ml sirop de zahăr
- 25 ml suc de lămâie
- 1/3 cană mango tocat
- 5-8 frunze de mentă
- 50 ml rom
- Apa sifon (pentru completarea)
- Garnitura: crenguțe de menta
- Garnitura: felii de mango tăiate
Metodă
- Într-un pahar înalt, adăugați siropul de zahăr, sucul de lămâie și mango tocat.
- Se amestecă până când mango este omogen și frumos amestecat cu alte ingrediente.
- Adăugați câteva frunze de mentă proaspătă, rom și gheață și amestecați cu o lingură până se amestecă complet.
- Adăugați un strop de sifon și mai multă gheață pisată pentru a forma o cupolă generoasă de gheață deasupra.
- Ornați cu niște crenguțe de mentă premium și felii de mango aurii.
Despre cocktail
Să vorbim despre Mojitos. Mojito-urile sunt grozave. Sunt ușoare, proaspete, sunt un cocktail pe care îl poți bea în fiecare sezon și, cel mai bine, sunt foarte ușor de făcut.
La fel ca multe dintre cocktailurile clasice mai vechi, originile Mojito-ului sunt aprig disputate. Teoria de lucru este că a fost făcut pentru prima dată în 1586 și a fost numit după Sir Francis Drake.
Povestea spune că Drake a fost unul dintre corsarii reginei Elisabeta I, care au plecat să fure (unii ar putea spune chiar că jefuiesc) tot ce putea obține de la coloniile spaniole din așa-numita „Lumea Nouă”. După ce și-a jefuit drumul prin America Centrală și de Sud. , barca lui a fost remorcat în frumoasa Cuba. Temându-se de aceeași soartă ca și restul Americii de Sud și Centrale, localnicii s-au pregătit pentru violență. Dar Drake a acostat în Havana și s-a răcit în port, înainte de a pleca trei zile mai târziu, lăsând Cuba fără pradă.
Plecarea lui Drake a fost un eveniment atât de fericit pentru oraș, încât au numit o băutură după el, cunoscută sub numele de Draque. Un cocktail care a constat din lime, zahăr și mentă, dar cu aguardiente de cana (un spirt de trestie și predecesor al romului) în loc de rom.
Cocktailul Draque a fost folosit din istorie în scopuri medicinale, mai ales că holera făcea circulație în Cuba la acea vreme. Autorul Ramon de Paula a scris despre cocktail: „În fiecare zi, la ora unsprezece, consum puțin Draque făcut din Aguardiente și îmi merge bine”. Desigur, acum știm că Draque nu face nimic pentru holeră, dar cu siguranță este un răsfăț.
Acel cocktail a rămas aproape același până când Barcadi a început să distileze rom la mijlocul anilor 1800. Desigur, aguardiente-ul a fost înlocuit cu noul și incitant rom și ta da! Mojito modern.
La fel ca Caipirinha, această băutură nu este pusă în piatră și acceptă experimentarea. Un astfel de experiment delicios? Mojito de sezon cu mango. Este vară, dulce și, să fim sinceri, cui nu-i place mango?
Tips
Bine, este timpul să facem niște Mojitos cu mango. Dar, înainte de a începe, luați în considerare aceste sfaturi de top.
Nu-ți încurcă prea mult menta. Nu vrei ca menta maro și învinețită să plutească în jurul paharului tău? Nu. Nimeni nu vrea asta. Asta e dezgustător. Așa că asigurați-vă că vă amestecați cu grijă și foarte ușor menta pe fundul paharului.
Iată un alt sfat de mentă, folosește o crenguță mare de mentă proaspătă, neînvinețită, pentru a lipi lângă paie pentru aromă și aroma.
În cele din urmă, acesta este un Mango Mojito, așa că asigură-te că fructele tale sunt coapte și dulci. Mango necopt este foarte greu și va fi dificil de încurcat, așa că asigurați-vă că alegeți un mango copt (de obicei vă puteți da seama după miros).
Salutare!