Reteta Daiquiri
Această rețetă de daiquiri face cel mai simplu (și mai gustos) cocktail din oraș.
Ingrediente
- 50 ml rom alb
- 25 ml suc de lămâie
- 10 ml sirop de zahăr
- Roata de tei, pentru ornat
- Gheaţă
Metodă
- Adăugați ingrediente într-un shaker de cocktail umplut cu gheață
- Agitați energic
- Se strecoară într-un pahar de cocktail răcit
- Se ornează cu o roată de lime
Despre cocktailul Daiquiri
Spre deosebire de preparatele congelate, fructate care vin ornate cu o căpșuni sau o umbrelă de cocktail, rețeta originală de daiquiri necesită doar trei ingrediente – rom alb, suc de lime și sirop de zahăr – pentru a face un cocktail acru elegant, rafinat și clasic.
Această versiune originală a daiquiri a fost creată de Jennings Cox, un inginer american cu sediul în Cuba, care a primit o rație de rom cubanez local pe lângă salariul său. Nepoata lui Cox spune că inginerul a rămas fără gin în timp ce se distrase într-o noapte și a trebuit să-și servească oaspeților rom amestecat cu suc de lime și zahăr. Din fericire pentru noi, consecința delicioasă a dilemei sale a fost inventarea daiquiri-ului. Este o combinație perfect răcoritoare de acru și dulce, cu romul alb aromat care oferă un punch plăcut, care este ameliorat de zahăr și lime.
Cel mai faimos fan al daiquiri-ului trebuie să fie romancierul american Ernest Hemingway, care se presupune că l-a descoperit în locația sa preferată cubaneză – El Floridita din Havana. Din cauza pasiunii sale pentru cocktail, barul a inventat o versiune pe numele lui, daiquiri Hemingway, care prevede adăugarea a câte 15 ml de suc de grepfrut și lichior de maraschino. Iar pe tema fețelor celebre, se spune că însuși JFK a fost întotdeauna parțial față de un daiquiri înghețat.
Tips
Hemingway nu este singura variantă a șablonului simplu de rom, citrice și zahăr al daiquiri. Sunt necesare doar câteva ingrediente suplimentare pentru ca cocktailul să se transforme într-o telecabină sau o Piña Colada, apoi aveți, de asemenea, o mulțime de opțiuni de daiquiri congelat, inclusiv Strawberry Daiquiri.
Dacă intenționați să serviți daiquiris la o cină, nu ezitați să pregătiți un premix de zahăr și rom înainte de a sosi. Cel mai bine este, totuși, să folosiți suc de lămâie proaspăt stors decât să lăsați sucul în alcool în timp ce așteptați să sosească toată lumea.