Reteta de cocktail Bloody Mary
O rețetă picant pentru o Bloody Mary: un amestec foarte iubit de vodcă, suc de roșii și multe altele.
Ingrediente
- 15 ml suc de lămaie
- 10 ml sos Worcestershire
- 3 liniute Sos Tabasco
- Un praf de sare de telina
- Un praf de piper negru crăpat
- 45 ml vodcă
- 120 ml suc de roșii pentru completare
- Bat de țelină, pentru ornat
- Felia de lămâie, pentru ornat
- Măsline verzi umplute, pentru ornat
- Sare de țelina, pudrata deasupra, pentru ornat
Metodă
- Adaugă într-o tavă de amestecare suc de lămâie, sos Worcestershire, sos Tabasco, sare de țelină, piper negru crapat, vodcă și sucul de roșii.
- Adăugați gheață și „rulați” ușor cocktailul. Notă: „Rolarea” este acțiunea de a răsuci ușor și continuu recipientul timp de aproximativ 15 secunde – răcire, diluare și nu introduce prea mult aer.
- Se strecoară într-un pahar mare și înalt.
- Adăugați gheață.
- Se ornează cu baton de țelină, felii de lămâie și măsline verzi finisate cu un pud de sare de țelină.
Despre cocktail
Ah, clasicul Bloody Mary: preferatul brunch-ului de duminică (ochelari de soare, opțional). Cui îi putem mulțumi pentru acest amestec ciudat de vodcă și suc de roșii? Tot meritul îi revine lui Fernand Petiot, un barman american la Harry’s New York Bar din Paris.
În anii 1920, tânărul Fernand a amestecat părți egale de suc de roșii și vodcă pentru a crea prima versiune a unui Bloody Mary. Întors la New York în 1934, a adus rețeta cu el și a condimentat-o cu piper negru, piper cayenne, sos Worcestershire, lămâie și o doză solidă de sos de ardei iute – creând modelul pentru un clasic american.
Bloody Mary trebuie să fie unul dintre cele mai recunoscute cocktail-uri din lume, cu un bețișor uriaș de țelină care arată adesea din amestecul roșu închis. Există o mulțime de teorii cu privire la numele cocktail-ului, unele indicând personaje istorice precum Mary Queen of Scots, în timp ce alții cred că a fost creat pentru a o onora pe Mary Pickford, care era considerată regalitatea timpurie a Hollywood-ului.
O altă teorie, și una confirmată de un manager al barului Harry’s New York, este că una dintre persoanele pentru care a fost făcută inițial băutura a decis că seamănă, dintr-un motiv oarecare, ca iubita lui, pe care a cunoscut-o la un cabaret. Numele ei era Mary, iar cabaretul se numea „Găleată cu sânge” – s-a născut Bloody Mary.
Tips
Ceea ce ne place cel mai mult la Bloody Mary este cât de ușor îl poți transforma în altceva pur și simplu schimbând votca cu un alt spirt. Fie că este vorba de un Bloody Mary (tequila sau mezcal), Bloody Pirate (rom închis, condimentat), Bloody Scotsman (Scotch), Brown Mary (whisky) sau Ruddy Mary (gin) – există un întreg meniu de băuturi pentru brunch care așteaptă să fie explorat. Nu bea? E bine și asta. Puteți amesteca cu ușurință o Fecioară Maria, eliminând complet votca și lăsând celelalte ingrediente așa cum sunt.
Una dintre cele mai populare variante ale Bloody Mary trebuie să fie Caesar, o interpretare canadiană. Toate ingredientele rămân aceleași, cu excepția sucului de roșii, care este schimbat cu „Clamato”, un amestec de sucuri de roșii și scoici. Este un gust dobândit, dar dacă se întâmplă să ai prieteni canadieni, cu siguranță vor ști totul despre Caesars.