Reteta de cocktail Manhattan

 

Fiecare iubitor de cocktailuri ar trebui să poată face această băutură clasică pe bază de whisky.

 

Ingrediente

  • 2 liniute bitter
  • 25 ml vermut dulce
  • 50 ml whisky de secară
  • Gheaţă
  • Cireșe de cocktail, pentru ornat

 

Metodă

  1. Adăugați bitter, vermut dulce și whisky de secară într-un shaker de cocktail sau într-un pahar mare de amestecare.
  2. Adăugați gheață, apoi amestecați toate ingredientele până se răcesc.
  3. Se strecoară într-un pahar coupe congelat.
  4. Se ornează cu o cireșă cocktail.

 

Despre cocktail

Manhattan-ul este un cocktail clasic esențial pe care fiecare aspirant mixolog acasă ar trebui să-l cunoască pe de rost. Cuprinzând trei ingrediente simple – whisky, vermut dulce și bitter – a fost iubit de sute de ani datorită aromelor sale complexe, dar reconfortante. Ținuturile picante se amestecă cu amărăciunea subtilă, precum și cu o notă de dulceață, pentru a forma un cocktail care va mulțumi o mulțime de palate.

La fel ca multe cocktail-uri timpurii, povestea exactă a originii Manhattanului este neclară. Este larg acceptat că a apărut într-o formă timpurie în anii 1880 și își are rădăcinile în New York City. A fost prezentat într-o carte de rețete în 1884, cu această versiune incluzând sirop de gumă și, mai târziu, lichior curaçao. Whisky-ul de secară este folosit în mod tradițional, deși unele rețete necesită whisky bourbon. Principala diferență dintre cele două, în ceea ce privește aromă, este că secara are mai mult condiment și un gust mai uscat, în timp ce bourbonul, care este făcut din porumb, tinde să fie mai dulce, cu note de caramel.

Servirea unui Manhattan elegant la următoarea ta cină este o idee excelentă, iar cocktailul se asortează bine cu multe alimente. De asemenea, sunt un pahar de noapte perfect la sfârșitul unei cine, deoarece sunt ușor de pregătit și veți dori să savurați băutura pentru timpul potrivit.

 

Tips

Vă recomandăm să acordați atenție mărcii de whisky pe care o folosiți în rețeta dumneavoastră, deoarece chiar îl puteți gusta la fiecare înghițitură. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a experimenta și de a-ți determina preferatul, deoarece fiecare marcă va crea un Manhattan ușor diferit

Pentru un cocktail atât de iconic, este întotdeauna înțelept să găsești rețeta tradițională înainte de a încerca orice variație. Odată ce ești o pălărie veche, simți-te liber să începi să amesteci lucrurile – la propriu – făcând un Rob Roy. Cunoscut și sub denumirea de Scotch Manhattan, necesită blended Scotch în loc de whisky, sau există și un Metropolitan, care înlocuiește whisky-ul cu brandy. La fel ca un alt cocktail emblematic, Martini, îți poți face Manhattan-ul foarte uscat adăugând o strop de vermut uscat la rețetă. De asemenea, puteți ajusta raportul vermut-whisky pentru a se potrivi papilelor dumneavoastre gustative.