Reteta de cocktail Mojito cu pepene verde
Combinând 3 dintre cele mai grozave lucruri ale vieții – pepene verde, rom și mentă.
Ingrediente
- 15 ml sirop de zahăr
- 25 ml suc de lămâie
- 1/2 cană pepene verde tocat
- 5-8 frunze de mentă
- 50 ml rom
- 30 ml apă sodă
- Garnitura: crenguță de menta
- Garnitura: felie de pepene verde
Metodă
- Într-un pahar înalt, adăugați sirop de zahăr, sucul de lămâie și pepenele verde tocat. Se amestecă până când pepenele este omogen și se amestecă cu alte ingrediente.
- Adăugați frunzele de mentă proaspătă, romul și gheața pisată, apoi amestecați cu o lingură până se amestecă complet.
- Adăugați un strop de sifon și mai multă gheață pisată pentru a completa băutura.
- Ornează cu crenguțe de mentă și o bucată de pepene verde și ești gata!
Despre cocktail
Uneori, singurul lucru care va lovi la fața locului este un Mojito. Combinația de lămâie, sifon și mentă este atât de răcoritoare încât nu există înlocuitor. Adăugați pepene verde la ecuație și aveți un câștigător de vară sigur.
Născut în Havana, Cuba, în secolul al XVI-lea, Mojito a fost inițial o băutură medicinală, concepută pentru a combate scorbutul și focarele de holeră (desigur, nu este așa). Cocktailul ridgey didge a fost amestecat cu cachaça, un spirt tradițional de trestie cubanez, până când Bacardi și-a deschis distileria de rom și a schimbat jocul. Ei au susținut băutura, împingând-o în secolul al XX-lea și romul lor împreună cu ea.
Băutura este încă scandalos de populară în Havana. Potrivit lui Wayne Curtis, autorul cărții And a Bottle of Rum, „Poți intra în orice bar din Old Havana… și ții două degete fără a comenta, șansele sunt favorabile să primești două mojito în schimb.” Vorbiți despre serviciu.
Toată lumea iubește OG Mojito, dar dacă ai avut partea echitabilă și vrei să încerci ceva puțin diferit, de ce să nu încerci să amesteci câteva fructe diferite? Data viitoare când stai pe un smoc bun de mentă, încearcă să adaugi puțin pepene verde. Îți va sufla mintea.
Tips
Mojito este o băutură relaxată, așa că nu ezitați să vă jucați cu arome, fructe și condimente. Pentru această rețetă specială, am încorporat niște pepene verde răcoritor. Un acompaniament perfect pentru lime și mentă.
Ca toate variantele de Mojito, trebuie să păstrați menta proaspătă și să încercați să nu o încurcăți prea mult. Dacă amesteci prea mult menta, vei ajunge cu mici bucăți de mentă care plutesc în băutura ta, ceea ce este nasol. Așadar, ia-ți niște crenguțe de mentă proaspătă și mângâie-le ușor (foarte ușor) pe fundul paharului. Pentru ornat, asigurați-vă că aveți o crenguță sănătoasă de înfipt lângă paie.
Ultimul nostru sfat este să vă asigurați întotdeauna că aveți suficientă gheață. Deși orice formă de gheață este bună, cel mai bine este să folosiți cuburi și multe dintre ele. Dacă gheața dvs. Mojito plutește, nu aveți suficientă.
Și apoi, la fel ca orice rețetă, acordați atenție măsurătorilor și testului de gust pe măsură ce mergeți.
Noroc!