Rețeta de cocktail The White Lady
Dacă sunteți după o băutură de gin de lux, faceți un test la rețeta noastră de cocktail White Lady.
Ingrediente
- 1/2 albuș de ou (înlocuiește aquafaba pentru a face rețeta vegană)
- 15 ml suc de lămâie
- 25 ml triplu sec
- 40 ml de gin
- Garnitură: răsucire de lămâie
Metodă
- Într-un shaker de cocktail, adăugați albuș de ou (sau aquafaba), suc de lămâie, triple sec și gin. Sigilați acel băiat rău și agitați fără gheață
- Introduceți niște gheață în shaker, agitați din nou și strecurați într-un pahar cupe sau martini (de preferință unul rece)
- Ornează cu o întorsătură de lămâie, et voila!
Despre cocktail
The White Lady, ca multe alte cocktail-uri clasice, își datorează popularitatea greutății din industria barurilor domnului Harry Craddock, care a notat pentru prima dată rețeta în biblioteca de cocktailuri „The Savoy Cocktail Book” (1930) – o adevărată biblie a barmanului.
Înainte de a deveni Doamna Albă pe care o cunoaștem și o iubim astăzi, a început ca un amestec interesant de crème de menthe, triple sec și lămâie. Acesta a fost creat de un alt faimos Harry, barmanul Harry MacElhone, în 1919. Dar, până când a fost în spatele barului la noul său bar comun Harry’s New York din Paris, reţeta s-a schimbat dramatic pentru a încorpora ingredientele acum celebre de gin. , lichior de portocale, suc de lamaie si albus de ou.
Această băutură este aproape un Sidecar, aproape un Cocktail Bacardi, dar construită pentru băutorul modern care caută ceva la fel de uscat, dar cu o injecție solidă de substanțe botanice. Având în vedere natura darwinistă a cocktail-urilor clasice, ne place să credem că acest clasic al anilor 1930 va continua să reziste testului timpului, lăsându-i pe cele două menționate mai sus în urma lui.
Acestea fiind spuse, este, de asemenea, aproape o Margarita și în acea băutură, poate avea o concurență adevărată. Pentru că cine nu iubește Margaritas?
Tips
Suntem departe de 1919. Mulți oameni au diverse preferințe dietetice și etice în ceea ce privește alimentele și băuturile alcoolice, care pot face dificilă respectarea rețetelor tradiționale. Dar niciodată să nu te temi! Întotdeauna există o soluție.
Pentru cei care citesc care au orice aversiune față de utilizarea ouălor în băuturi mixte, vă îndreptăm către utilizarea unui ingredient alternativ ingenios: aquafaba.
Nu vă faceți griji – acesta nu este ceva care vă va costa un braț și un picior la magazinul local de produse naturiste. Aquafaba este doar apa rămasă după fierberea năutului. Este plin de proteine care funcționează în același mod în care albușurile sunt bătute în cocktailuri, oferind puțină aromă sau aromă, dar o textură incredibilă. Această textură nu numai că arată plin de farmec, dar vă va permite să adăugați garnituri pe suprafața cocktailului, în roți de lămâie, săruri colorate sau chiar flori comestibile.
Și nu, cu siguranță nu trebuie să fierbeți năutul singur. Lichidul pe care îl găsești în orice cutie de năut? Asta este aquafaba. Așa că turnați-l direct din cutie.
Noroc!