Reteta de cocktail Jungle Bird

 

Scoateți-vă umbrelele de hârtie – acest clasic Tiki este echilibrul potrivit între fructe și amar.

 

Ingrediente

  • 15 ml sirop de zahăr
  • 15 ml suc de lămâie
  • 45 ml suc de ananas
  • 20 ml Campari
  • 45 ml rom negru
  • Garnitura: felie de ananas si cireșe

 

Metodă

  1. Într-un shaker de cocktail, adăugați toate ingredientele, cu excepția garniturii – sirop de zahăr, suc de lime, suc de ananas, Campari și rom negru.
  2. Se adaugă puțină gheață, se agită și se strecoară într-un pahar
  3. Adăugați niște gheață proaspătă în pahar și garniți cu o bucată delicioasă de ananas și cireșe maraschino

 

Despre cocktail

Jungle Bird a fost concepută în hotelul Hilton din Kuala Lumpur în 1973. Nu, nu în suita pentru luna de miere, ci în bar, creat de managerul de băuturi Jeffrey Ong ca băutură de bun venit pentru marea deschidere a hotelului.

Cocktail-barul de la Hilton se numea „The Aviary”, de unde și denumită băutura Jungle Bird. Decorațiile barului au fost la fel de potrivite, cu o serie de păsări exotice vii expuse pentru ca oaspeții să se minuneze în timp ce sorbeau și se amestecau.

Păsările au fost în cele din urmă eliberate de directorul general al hotelului, hotelul în sine a fost demolat în 2013, iar pasărea junglei aproape că a trecut în uitarea istoriei cocktailurilor. Dar, din fericire, ca multe dintre aceste minunate băuturi tropicale, a supraviețuit datorită istoricului Jeff „Beach Bum” Berry și influentei sale cărți din 2003, Intoxica. Jungle Bird are acum un loc ca cocktail (neoficial) al Malaeziei.

După ce a murit în 2019, ziarul național al Malaeziei l-a proclamat pe creatorul Jungle Bird Ong drept „creatorul singurului cocktail recunoscut internațional din Malaezia”. O moștenire perfectă dacă ne întrebați pe noi.

 

Tips

Cocteilurile Tiki sunt personale și puteți ajusta cu ușurință echilibrul după cum vi se potrivește. Romul este eroul, iar măsurarea lui ar trebui să fie punctul tău de ancorare. Acestea fiind spuse, nu ezitați să vă jucați cu proporțiile dintre sucul dumneavoastră dulce și aromele amare italiene.

Singura modalitate adevărată de a perfecționa Pasărea Junglei este prin garnitură, făcând ca aceasta să arate ca cea mai exotică creasta a unei păsări pe care o poți gestiona. Metoda lui Ong a implicat înțeparea unei felii de ananas, cireș și floare comestibilă pe o frigărui, răspândirea câtorva frunze de ananas în urmă pentru a imita penele cozii.

Ong a mers până acolo încât a servit băutura într-un vas de porțelan în formă de pasăre – dar poți rămâne cu un pahar sau un pahar clasic pentru uragan dacă nu ai la îndemână niciunul dintre acestea.

 

Noroc!